به گزارش مهر، هیات وزیران همچنین با صدور مجوز انعقاد قرارداد مشارکت برای اجرای پروژه آزادراه بیستون – کرمانشاه – حمیل و قزانچی – کرمانشاه موافقت کرد.
دولت این تصمیم را با هدف توسعه شبکه آزادراهی کشور، افزایش ایمنی، سرعت در جابجایی بار و مسافر، صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش زمان سفر و آلودگی محیط زیست، افزایش ظرفیت ترافیکی و اتصال نقاط جمعیتی، گردشگری، کشاورزی و صنعتی در سطح کشور اتخاذ کرد.
دولت صادرات قیر را منوط به اخذ مجوز از وزارت نفت کرد
با تصویب دولت، صادرات هرگونه قیر (به جز قیر معدنی و قیر صادراتی از محل ورود موقت) از تاریخ ابلاغ این مصوبه و با رعایت سایر مقررات، موکول به موافقت وزارت نفت شد.
اختصاص بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار و تسهیلات بانکی برای جبران خسارات ناشی از سیل در استان گیلان
هیات وزیران با اختصاص بیش از ۸۰۰ میلیارد اعتبار و تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای جبران خسارات و بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از سیل اخیر و حوادث غیرمترقبه در استان گیلان موافقت کرد.
بر این اساس، مبلغ ۱۱۶ میلیارد و ۷۷۰ میلیون ریال اعتبار شامل کمک بلاعوض جهت بازسازی تعداد ۲۶۵ واحد مسکونی شهری به ازای هر واحد ۶۰ میلیون ریال، کمک بلاعوض جهت بازسازی تعداد ۸۶۱ واحد مسکونی روستایی به ازای هر واحد ۵۰ میلیون ریال، کمک بلاعوض جهت تعمیر ۲۶۴۱ واحد مسکونی شهری و روستایی و تامین لوازم خانگی به ازای هر واحد ۲۰ میلیون ریال و نیز مبلغ ۵ میلیارد ریال جهت هزینههای آواربرداری و خدمات مدیریت طرح در استان گیلان اختصاص یافت.
دولت همچنین مبلغ ۶۸۷ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود و کارمزد ۴ درصد در مناطق روستایی و ۵ درصد در مناطق شهری به آسیب دیدگان ناشی از سیل و حوادث غیرمترقبه در استان گیلان اختصاص داد.
تعیین ماخذ محاسبه عوارض و وجوه ناشی از ارزش معاملاتی املاک در سال ۱۳۹۷
با تصویب دولت، ماخذ محاسبه عوارض و وجوه ناشی از ارزش معاملاتی املاک و اراضی در سال ۱۳۹۷ تعیین شد.
بر این اساس، در مناطقی که ارزش معاملاتی املاک در اجرای مقررات اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم به تصویب کمیسیونهای تقویم املاک رسیده است، ماخذ محاسبه سایر عوارض و وجوه مربوط در سال ۱۳۹۷ معادل ۴۵ درصد ارزش معاملاتی مصوب سال ۱۳۹۶ تعیین میگردد.
بررسی گزارش وزارت نیرو در خصوص وضعیت مدیریت تامین آب شرب در کشور
هیات وزیران در ادامه جلسه، به بحث و بررسی پیرامون گزارش وزارت نیرو درخصوص «مدیریت تامین آب شرب، تبیین وضعیت و ارایه راهکارها» پرداخت.
در این گزارش، میانگین بارش در دورههای مختلف و تغییرات ماهانه بارندگی کشور از سال ۹۶ تاکنون مورد بررسی قرار گرفته است.
همچنین بررسی منابع تامین آب شرب در کشور نشان میدهد که ۵۳.۸ درصد آب شرب شهری از منابع زیرزمینی و ۴۸ درصد آن از منابع سطحی تامین میشود. همچنین در
روستاها ۸۷.۱ درصد منابع زیرزمینی و تنها ۱۲.۹ درصد از منابع سطحی، آب شرب مورد نیاز را تامین میکنند.
ارایه راهکارها و اقدامات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای مدیریت تنش آبی در کشور از دیگر بخشهای گزارش وزارت نیرو است.
اقدامات کوتاه مدت شامل: اقدامات اضطراری، جداسازی فضای سبز، اصلاح تعرفه و جریمه، تجهیزات کاهنده و ساماندهی مصارف اماکن عمومی؛ اقدامات میان مدت شامل تکمیل طرحهای نیمه تمام و برنامههای ایمنی آب و اقدامات بلند مدت شامل کاهش هدررفت آب، واقعی کردن قیمت آب، اصلاح الگوی مصرف و تامین آب جدید در شرایط خاص هستند.