نهضت آزادی ایران در بیانیهای که به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۷ منتشر کرده است نسبت به بحران در جامعه ایران، خشونت سازمانیافته و ناکارآمدی حکومت جمهوری اسلامی “هشدار جدی” داده است.بیانیه نهضت آزادی ایران تاریخ روز سهشنبه (۱۴ فروردین / ۳ آوریل) و امضای محمد توسلی، دبیرکل این سازمان را ثبت کرده است.
این بیانیه ابتدا به رخدادهای سال ۱۳۹۶ و بویژه به حرکتهای اعتراضی دی ماه پرداخته است، حرکتهایی چون “تجمعات ناآرام خیابانی در ارتباط با مطالبات اقتصادی و معیشتی … اعتراضات مالباختگان موسسات مالی و اعتباری یا کارگران بیکار شده و افرادی که ماهها حقوق و دستمزدی دریافت نکردهاند و درگیریهای بیسابقه با دراویش گنابادی”.
بیشتر بخوانید: دیدهبان حقوق بشر خواستار آزادی فوری دراویش بازداشتشده شد
نهضت آزادی بر این نظر است که “در صورت تکرار این حرکتهای اعتراضی، در سال ۹۷ “خشونت فراگیر” در آیندهای نه چندان دور ایران را در مینوردد.
بخش دیگری از بیانیه تجربه فروپاشی اتحاد شوروی را مطرح میکند و بر این نظر است که نباید دغدغه و توجه تنها به اصلاحات اقتصادی متمرکز و “اصلاحات در حوزه توسعه سیاسی” به فراموشی سپرده شود.
در همین باره از جمله آمده است: «در غیاب ِ اصلاحات سیاسی، عدم شفافیت رسانهای و نبودِ نهادهای مدنی قدرتمند، انباشت سرمایه تحت نام خصوصیسازی در نهادها و سازمانهای حکومتی، میتواند به شکلگیری فساد سازمان یافته در ساختار حکومت از یکسو و نیز وقوع حرکتهای اعتراضی لشکر گرسنگان از سوی دیگر بیانجامد.»
در بیانیه نهضت آزادی آمده است که هنوز خشونت در جامعه پذیرفته نشده و فرصتها هنوز از دست نرفته و “آزادی و ارتقای شاخصهای دمکراسی، تنها نسخهای است که میتواند شفابخش دردهای ملت ما باشد”.
این بیانیه با تاکید به رهبری جمهوری اسلامی هشدار میدهد که “تا دیر نشده و طوفان خشونت، کیان کشور و نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران را در هم نپیچیده است، به موقع، داوطلبانه و واقعبینانه، پذیرای اصلاحاتی اساسی در ساختار مدیریت کشور باشند”.
بیشتر بخوانید: ادامه اعتراضات در ایران برخلاف ادعای “ختم قائله”
نهضت آزادی ایران سازمانی سیاسی است که در سال ۱۳۴۰ توسط چند تن از اعضای جدا شده جبهه ملی ایران از آن تاسیس شد. مهدی بازرگان، یدالله سحابی و محمود طالقانی مؤسسان این سازمان بودند. این سازمان بر هویت اسلامی و ایرانی تاکید میکرد و هدف خود را مبارزه با استبداد و کسب آزادیهای اساسی مبتنی بر ارزشهای اخلاقی و اسلامی اعلام کرده بود.
دبیرکل نهضت آزادی نخست مهدی بازرگان و سپس ابراهیم یزدی بود. هم اکنون محمد توسلی دبیرکلی نهضت آزادی را بر عهده دارد. این سازمان سیاسی در سال ۱۳۸۸ زیر فشار دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی و بازداشت چندین تن از اعضای آن و بستگان آنان فعالیتهای خود را بسیار کاهش داد.
بیشتر بخوانید: احضار و تهدید اعضای نهضت آزادی توسط وزارت اطلاعات
Source: دویچه وله فارسی