0 minutes
«سلام من اضافه وزن شدید دارم. 41 ساله ام و 116 کیلو وزن دارم. هر چقدر تلاش می کنم نمی توانم رژیم بگیرم. راستش خودم هم می دانم اختلال پرخوری دارم بخصوص وقتی عصبانی می شوم. آزمایش های تیروئیدم نشانی ار پرکاری یا کم کاری ندارند اما نمی توانم جلوی خوردنم را بگیرم. از این وضعیت هراسانم لطفا کمکم کنید.»
اختلال پرخوری یکی از جدی ترین بیماریهایی است که ریشه عصبی و روانی دارد. مطابق با تحقیقات پزشکان تقریبا دو درصد از کل جمعیت جهان به این ناهنجاری رفتاری مبتلا هستند.بیماری جدی که در موارد بسیاری به درستی تشخیص داده نمی شود و با پرخوری معمولی اشتباه گرفته می شود.
اختلال پرخوری باعث ایجاد رفتارهای کنترلنشده برای خوردن و حس شرمساری و افسردگی میشود و می تواند سالها ادامه پیدا کند. اگرچه بیشتر زنان به این بیماری مبتلا می شوند اما در بین مردان هم دیده شده است. اغلب افراد در سنین ۲۰ سالگی و پس از آن به این بیماری مبتلا می شوند.
وقتی به اختلال پرخوری مبتلا هستید، در مدت کوتاهی، بیشتر از حد معمول غذا مصرف میکنید. این بیماری همراه با پریشانی و عدم کنترل رفتار است. دکتر ناناز پیرنیا متخصص رواندرمانی و مغزدرمانی در پاسخ به کاربری که مبتلا به اختلال پرخوری است می گوید: « اعتیاد به غذا و بخصوص شکر یکی از دشوارترین اعتیادهاییست که انسان با آن روبهرو می شود. در علم مغزشناسی اثبات شده که در پی خوردن غذاها بخصوص غذاهای شکردار هیجانی آنی و سریع در مغز ایجاد می شود و همین امر موجب بروز اعتیاد افراد به خوردن غذا و ابتلا به اختلال پرخوری می شوند. این اختلال به انسان فرصت نمی دهد تا رژیم غذایی مناسبی را دنبال کند و به همین دلیل عارضه چاقی را به دنبال خواهد داشت. افراد در پرخوری های عصبی از مشکلات و مسائلشان به غذا پناه می برند. این افراد همانطور که در سوال شما هم مطرح شده به وقت عصبانیت یا به هنگام درگیر بودن با مشکلات روزمره زندگی چاره ای جز خوردن غذا برایشان باقی نمی ماند. عموما عواملی همچون ژنتیک، جنسیت، تغییرات درون مغز، اندازهی بدن، تصویر منفی از بدن، پرخوری کردن، آسیبهای عاطفی، سایر شرایط روانشناختی در بروز این بیماری موثرند. پیشنهاد من به شما این است که در گام اول یک تست هورمون انجام دهید تا وضعیت فیزیکی شما بررسی شود. از آنجایی که عموما ریشه این اختلال، اضطراب و افسردگی است ملاقات با یک روانشناس هم به شما توصیه می شود. مشاوره می تواند به شما کمک کند با یافتن ریشه ی اضطراب ها اختلال پرخوری خود را درمان کنید.»
برای ارسال سوالات خود یکی از این روشها را استفاده کنید:
ایمیل به info@iranwire.com
ارسال به تلگرام به آدرس @shomairanwire
پیام به فیسبوک http://iranwire.com ایران وایر
Source: ایران وایر