فشردهای از گزارش آکسیون اعتراضی «سازمان زنان هشت مارس ایران-افغانستان» به مناسبت سیامین سالگرد قتلعام زندانیان سیاسی در مرکز شهر بروکسل ـ شنبه ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۸:
? بهسرعت بنر بزرگ «کارزار» را در کنار پرچم بزرگ «سرنگون باد جمهوری اسلامی!» قرار دادیم و عکس برخی از جانباختگان دههی ۶۰ از جریانات مختلف را روی زمین گذاشتیم، عکس «هیئت مرگ» و سران جمهوری اسلامی را در کنار عکسها و توضیحاتی از وضعیت امروز در ایران قراردادیم…
? بسیاری از عابرین با دقت عکسها را نگاه میکردند بیانیهها را میخواندند و بعد با ما بحث میکردند. خیلی از آنها با نشان دادن لایک یا علامت پیروزی اعلام همبستگی میکردند. برخی کمک مالی میکردند و حتی برخی با جدیت از ما میپرسیدند که ما چگونه میتوانیم کار بیشتری انجام دهیم؟! و ما به آنها توضیح میدادیم که میتوانند به کارزار ما برای تظاهرات روز زن در سال آینده بپیوندند و صفوف مبارزه علیه جمهوری اسلامی را تقویت کنند و همچنین این موضوع را با دوستان خود به اشتراک و بحث بگذارند.
? زنی فلسطینی منتقد بود که چرا عکس کشتار فلسطینیان را نگذاشتهایم توضیح دادیم با گذاشتن عکس شارون کنار هیتلر ما موضع همبستگیمان را روشن کردهایم اما هم توان ما کم است و هم تعداد جنایات بیشمار و ما نمیتوانیم تمام جنایات را با عکسهای متعدد نشان دهیم اما ما بهروشنی در کنار مبارزات مردم فلسطین قرار داریم و …که در نهایت این توضیحات او را راضی کرد. زن جوان محجبهای بیشتر از ۲۰ دقیقه به عکسها نگاه کرد و وقتی از او پرسیدیم برای ادامهی کارمان کمک مالی میکنی گفت باکمال میل و کمک کرد. زن محجبهی دیگری با دختر و پسرش عکسها را دید بیانیه را خط به خط به آنها توضیح داد و گفت با شما همراهم! گفت اهل مراکشم و خواهان جدایی دین از دولت، حجاب انتخاب من است اما به کودکانم میگویم باید به بقیه نظرات احترام گذاشت اما جمهوری اسلامی ایران برای مقاصدش امروز در مراکش هم دخالت میکند و با تقویت شیعیگری و توهین به دین ما در حال ایجاد تفرقه بین مردم ماست من در مبارزات شما علیه جمهوری اسلامی همراهم. زن محجبهی دیگری درحالیکه کمک مالی میکرد گفت بله! باید دین از دولت جدا شود من همراه شما هستم…
? زن دیگری که ظاهری آراسته داشت گفت با شعار پرچم ما مخالف است چون آنچه در ایران حکمرانی دارد اسلام نیست. گفت اهل عربستان سعودی و ساکن پاریس است. معتقد بود در کشور او که اسلامی است زنان مانند پرنسسها زندگی میکنند و احترام دارند. توضیح دادیم که اولاً «جمهوری اسلامی» اسم و ماهیت حکومت ایران است (درحالیکه عربستان در اسم مدعی پادشاهی است) و اینکه آیا اسلام شیعیِ ورژن ایران، اسلام واقعی است یا ورژن عربستان مسئلهی ما نیست. ما خواهان جدایی کامل دین از دولت و ملغی شدن قوانین ضد زن شریعت هستیم. در ضمن هم در ایران، هم در عربستان زنان قربانی قوانین شرعت هستند … توضیح دادیم که زنان نهتنها در عربستان بلکه در سراسر جهان بهتر است بهجای «پرنسس»، زن باشند با حق پایهای کنترل بر بدن و زندگیشان…
? زنی اهل بلژیک با اشتیاق گفت من خواهان پیوستن به کارزار شما هستم و ارتباط ردوبدل شد. پسر جوانی با لبخند نزدیک شد و گفت من فلسطینی و طرفدار خمینی هستم. گفتیم ما هم طرفدار مبارزات مردم فلسطین هستم اما رژیم ایران در داخل مردم خودش را قتلعام میکند و حمایت او از فلسطین در جهت منافع خودش است. آیا تو پول خون مردم ایران را میپذیری؟! در حالی که سریعاً دور میشد با شیطنت گفت بله! بله! من طرفدار جمهوری اسلامی هستم. پسر نوازندهای که با دقت عکسها را دیده بود پرسید تا چه ساعتی اینجا هستید؟ گفتیم: چرا؟ گفت چون میخواهد کمک مالی کند اما پول همراه ندارد و باید برای اجرا برود و بعد از اجرا به ما کمک مالی خواهد کرد به او گفتیم همین اعلام همبستگی برای ما ارزش بالاتری دارد…
? مرد ایرانی دیگری که ظاهراً خواهان سرنگونی نبود به ما معترض بود که چرا عکس اعدامیان و زندانیان مجاهد یا کرد را در عکسها گذاشتهایم چون آنها تروریست هستند و ما توضیح دادیم ما ضمن مرزبندی سیاسی با احزاب آنها از آزادی تمام زندانیان سیاسی دفاع میکنیم و این برخورد او در پی تطهیر جنایات جمهوری اسلامی است. برخی از فعالین کرد هم برای اعلام همبستگی در محل آکسیون حاضر بودند و این حضور هم دلگرمکننده بود. برخی دیگر از فعالین سیاسی ایرانی حاضر هم معتقد بودند فرم و محتوای این آکسیون مؤثر و در ارتباط گرفتن با مردم موفق بوده است و برای ادامهی کار کمک مالی کردند…