سدهایی که محیط زیست و جنگلهای شمال را نابود و مردم را به جان هم میندازد
از گِلِوَرد تا فینِسک – سدهایی که محیط زیست و جنگل های شمال را نابود و مردم را به جان هم میندازد. سد شهید رجایی درگویش محلی (سرمه تنگه ) خوانده میشود، سدی است که ازسال 1342دربرنامه کاری دولت بوده است.
این سد در سال 1356 در هنگام سفر امیر عباس هویدا به ساری که در خرداد ماه بود مشخص شد که در پاییز همانسال استارت ساخت آن زده خواهد شد. با تغییر دولت و انقلاب و جنگ و مصبیتهای دیگر تا سال 67 ساخت این سد طول کشید و با پایان یافتن جنگ ویرانگر به آرامی در دستور کار قرار گرفت.
با فراز ونشیب هایی که برای ساخت آن بوجود آمد نهایتا در تابستان 1376 پایان ساخت آن اعلام و شروع آبگیری آن آغاز شد.
رییس جمهور وقت برای افتتاح آن به این محل آمد.
از پاییز 1376 آبگیری رسما آغاز شد و چندین بار با ظرفیت 200میلیون لیتر سرریز هم کرد. این آب علاوه بر قسمت هایی از مزارع برنج ساری، مناطقی درشهرستان های میاندورود و جویبار و نکا را آبیاری می کند.
سرچشمه رودهایی که این سد از آنها بهره مند می شود درون استان ویک سرشاخه اصلی دراستان سمنان هست که قبلا جزیی از مازندران بوده و در آخرین تقسیمات دراستان سمنان قرار گرفت.
در دوره احمدی نژاد با رایزنی نمایندگان سمنان قرارشد در روستای پینسک سدی ساخته شودکه این آورده آبی سد سرمه تنگه به طرف سمنان برود و دوره روحانی بودجه آن به مبلغ 160میلیارد تومان تصویب شد .
سد سرمه تنگه هم اکنون درحال مرگ تدریجی هست اگر این سد ساخته شود وسی درصد از آورده آن کم شود سد از بین خواهد رفت.
امسال هم به خاطر خشکسالی به میاندورود و جویبار و بخش هایی ازساری آب نمی رسد، به همین دلیل الگوی کشت تغییر کرده است.
یک کارشناس محیط زیست میگوید: با تغییر مسیر این آب، لطمه جدی به محیط زیست خواهد خورد و علاوه بر سد شهر ساری نیز دیگر آب تجن را نخواهد دید یا بسیار اندک خواهد شد.
Start: