به گفته یک سخنگوی دولت ترکیه، سازمان امنیت این کشور در پی کودتای ناموفق، ۸۰ تن از طرفداران گولن را از کشورهای گوناگون به ترکیه بازگردانده است. آخرین اقدام در این زمینه به اخراج وزیر کشور کوزوو انجامیده است.باقر بوزداغ، سخنگوی دولت ترکیه، در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی “خبرترک” که روز پنجشنبه (۵ آوریل / ۱۶ فروردین) پخش شد، اعلام کرد که سازمان امنیت کشورش (“میت”) موفق شده است، از ۱۸ کشور ۸۰ شهروند ترکیه را که متهم به همکاری با فتحالله گولن هستند، “بستهبندیشده” به ترکیه برگرداند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
بوزداغ نام این کشورها و همچنین جزئیات برگرداندن متهمان را فاش نساخت. او تنها به این نکته اکتفا کرد که از این طریق به “جنبش گولن” ضربه بزرگی زده است.
دولت ترکیه فتحالله گولن، واعظ و مدرس علوم دینی مقیم ایالات متحده را به رهبری کودتای نظامی ژوئیه ۲۰۱۶ متهم میکند. گولن همواره این اتهام را رد کرده است.
بیشتر بخوانید: ۷۰ افسر دیگر ارتش ترکیه به اتهام همکاری با گولن دستگیر شدند
پیامدهای اقدام “میت” در کوزوو
یکی از اقدامات سازمان امنیت ترکیه در این زمینه بازگرداندن مدیر، ناظم و چهار معلمِ ترکتبار یکی از مدارس گولن در کوزوو بوده است. سازمان امنیت “میت” از مدتها پیش با همکاری سازمان امنیت کوزوو این افراد را شناسایی و در روز ۹ فروردین (۲۹ مارس) دستگیر و با یک هواپیمای شخصی به آنکارا منتقل کرد.
گفته شد که دستگیرشدگان در سازماندهی فرار اعضای گروه گولن از ترکیه به ایالات متحده و کشورهای اروپایی دست داشتهاند.
راموش هارادینای، نخستوزیر کوزوو اظهار داشت که بازگرداندن کارکنان مدرسه ترکی توسط وزیر کشور و رئیس سازمان امنیت کوزوو و بدون هماهنگی با رئیس دولت برنامهریزی شده بوده، به همین دلیل او این دو نفر را برکنار کرده است.
بیشتر بخوانید: دولت ترکیه ۲۷۵۰ تن از کارکنان دولت را اخراج کرد
باقر بوزداغ در مصاحبه تلویزیونی خود این اقدام “میت” را یک “موفقیت بزرگ” نامید.
دولت ترکیه از کودتای نافرجام ۲۰۱۶ تاکنون ۳۸ هزار نفر را به اتهام همکاری با گولن دستگیر و حدود ۱۱۰ هزار کارمند را به همین دلیل اخراج کرده است.
Source: دویچه وله فارسی