اوباما بینش خود از نقش آمریکا در جهان را تشریح کرد
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بینش خود از نوع رهبری آمریکا در جهانی در حال تحول را در نطقی در سازمان ملل تشریح کرده است.
او در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که جهان به نقشه ای روشن برای رسیدگی به مساله تروریسم، مناقشه ها، تغییرات آب و هوایی و چالش های بهداشتی نیاز دارد.
او گفت که شیوع ابولا، رشد و نمو پیکارجویان اسلامگرا و تعرض روسیه نیازمند رسیدگی است.
او اضافه کرد که جهان در گذرگاه میان "جنگ و صلح"، "بی نظمی و همبستگی" و "ترس و امید" است.
او به نمایندگان ۱۹۳ کشور گفت که "در مورد این مسائل نمی توانیم به شیوه هایی که در قرنی متفاوت ایجاد شده مراجعه کنیم."
او گفت: "اگر نگاهمان را به آن سوی مرزهایمان بدوزیم – اگر جهانی بیاندیشیم و با روحیه همکاری کار کنیم – می توانیم مسیر قرن جاری را همانطور شکل دهیم که پیشینیان ما بعد از جنگ جهانی دوم به جهان شکل دادند."
آقای اوباما در انتقادی تند از اقدامات روسیه در اوکراین گفت این یک نمونه از آن چیزی است که وقتی کشورها به قوانین و عرف بین المللی احترام نمی گذارند اتفاق می افتد.
او از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خواست "مسیر دیپلماسی و صلح و ایده آل هایی که این نهاد (سازمان ملل) بنیاد گذاشته را دنبال کند."
او همچنین بر چالش مقابله با ابولا در غرب آفریقا و تشکیل یک ائتلاف قوی بین المللی برای عمل کردن در مورد تغییرات آب و هوایی تاکید کرد.
او گفت که بسیاری از اسرائیلی ها آماده رها کردن "کار سخت رسیدن به صلح" هستند و این چیزی است که اسرائیل باید سخت در موردش فکر کند.
اما نطق او بیش از هر چیز بر آنچه که "سرطان" افراط گرایی در جهان اسلام خواند متمرکز بود.
او گفت: "ما هرگونه برخورد تمدن ها را رد می کنیم."
"باور داشتن به یک جنگ مذهبی دایمی دستاویز غلط افراط گرایانی است که توانایی ساختن یا ایجاد چیزی را ندارند و بنابراین هر جا می روند فقط بنیادگرایی و نفرت را عرضه می کنند."
او در این نطق از جهانیان خواست در این تلاش برای تضعیف و نابودی این سازمان که آن را "شبکه مرگ" خواند به او ملحق شوند.
او گفت که بیش از ۵۰ کشور به مبارزه با داعش متعهد شده اند.
آمریکا بیش از ۱۹۴ حمله علیه داعش در عراق انجام داده است.
آقای اوباما همچنین از نیاز به ریشه کنی تروریسم و اهمیت ارائه گزینه هایی متفاوت به جوانانی که جذب پیکارجویی می شوند سخن گفت.
آقای اوباما گفت اذعان می کند که آمریکا از عمل به آرمان هایش بازمانده اما گفت که از اینکه کشورش زیر ذره بین باشد استقبال می کند.
او گفت آمریکا "اعتقادی تزلزل ناپذیر به توانایی مردان و زنان در تغییر جامعه و کشورهایشان به چیزی بهتر دارد."
سخنان بان
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در نطق گشایش مجمع در این روز اخطار داد که حقوق بشر "در معرض حمله است."
او به مجمع گفت: "از بمب گذاری ها تا سر بریدن ها، از گرسنگی دادن عمدی غیرنظامیان تا تعرض به بیمارستان ها، و سرپناه های سازمان ملل و کاروان های کمک رسانی، حقوق بشر و حکومت قانون در معرض حمله است."
ملک عبدالله پادشاه اردن هم گفت که کشورش به خاطر سیل ۱.۴ میلیون پناهنده سوری تحت فشار طاقت فرساست.